Методичне об’єднання вихователів старших груп закладів дошкільної освіти міста

22.03.2019 у ДНЗ “Веселка” відбулося методичне об’єднання для вихователів старших груп дошкільних закладів міста.

Тему заходу “Використання технології леп буків у роботі з дошкільниками” з використанням інтерактивних технологій підготувала та презентувала вихователь – Вайнагій С.В.

Учасники мали змогу переглянути відкрите заняття “Лепбук “Зима” для Михасика”. Під час заняття діти закріпили та удосконалили свої знання про характерні ознаки зими. До дітей звернувся з відео зверненням Ведмідь з мультику “Маша та Ведмідь” який зумів їх зацікавити різноманітністю завдань і викликав позитивні емоції, а на згадку діти самостійно розмалювали на інтерактивній дошці сніжинкам посмішку, така організація роботи стимулювала інтелектуальну, мовленнєву і в цілому особистісну активність дітей, сприяла прояву дитячої творчості.


Вихователь Вайнагій С.В., провела майстер-клас з виготовлення лепбуків, під час якого звернула увагу педагогів на те, що створюючи лепбук с дітьми дошкільного віку у дошкільників розвиваються універсальні вміння, а саме вміння:
– планувати майбутню деяльність;
– домовлятися з однолітками;
– розподіляти обов’язки;
– шукати потрібну інформацію, систематизувати її з педагогом;
– самостійно пояснювати;
– приймати власні рішення, спираючись на надбані знання і вміння;
– використовуючи усне мовлення, висловлювати своє бажання.


Переглянули учасники презентацію з досвіду роботи “Використання Лепбуків у роботі з дітьми старшої групи”.
Вихователь Вайнагій С.В. презентувала лепбук “Зима”, розповівши принцип роботи та використання його під час освітнього процесу з дітьми.
Методичний захід поглибив та систематизував знання педагогів щодо використання лепбуків у навчально виховному процесі з дошкільниками. Заключна частина заходу пройшла в активному обговоренні та підведенні підсумків.

[supsystic-gallery id=8 position=center]