Методичне об’єднання музичних керівників в ЗДО “Казка”

20 лютого 2019 року у закладі дошкільної освіти “Казка” відбулося методичне об’єднання музичних керівників з теми “Використання музикотерапії у роботі з дітьми та батьками”. Підготували та провели захід вихователь-методист Пилипець О.В. та керівник музичний Міщенко Т.М.
Важко переоцінити вплив музики на людину. Це живе невичерпане джерело натхнення. Музика може надати насолоду, але також одночасно може викликати сильне душевне переживання, збудити до роздумів, відкрити невідомий світ фантазій.
Невичерпні можливості музики впливати на внутрішній світ дитини особливо виділяють методику музикотерапії з ряду інших терапевтичних методик. З метою співпраці з батьками проведене музичне дозвілля під час якого батьки відвідали сеанси музикотерапії : “Музика природи”, “Сеанс доброти”, “Музика душі”, “Сеанс – Усмішка”. Батьки, діти та керівники музичні закладів дошкільної освіти відображали свої музичні захоплення, слухали класичну музику і передавали відчуття на папері різними нетрадиційними техніками зображення.
Даний захід сприяв зняттю психоемоційної напруги та зміцненню емоційно – вольової сфери, розвивав творчість, збагатив емоційно – слухові враження дітей та дорослих через музику П. І. Чайковського “Вальс квітів” та створив позитивний настрій.
Для підвищення професійної компетенції педагогів проведений тренінг “Мозкова атака”. Керівники музичні обмінялися досвідом роботи з батьками.

[supsystic-gallery id=5 position=center]