Психологічна готовність педагогів до змін та іновацій

05 квітня 2019 року на базі відділу освіти Тростянецької міської ради відбулося міжрегіональне методичне об’єднання спеціалістів психологічної служби з теми «Психологічні аспекти формування професійної компетентності сучасного учителя в умовах реформування освіти».

Під час теоретичної частини зустрічі, методист з психологічної служби відділу освіти Тростянецької міської ради Синявіна Тетяна Миколаївна актуалізувала знання учасників про «компетентність», про педагогічну компетентність учителя, проаналізувала ключові компоненти професійної компетентності, основні чинники, які впливають на формування психологічної компетентності педагога. 

[supsystic-slider id=10]

Практичний психолог Охтирської ЗОШ І-ІІІ ст. № 2 Альошкіна Світлана Василівна розповіла про соціально-педагогічні прийоми створення ситуації успіху для учасників освітнього процесу.
Методист з психологічної служби відділу освіти Охтирської міської ради Ковпак Наталія Олександрівна розкрила для присутніх тему «Технології розвитку соціально-рольової компетентності».

Під час практичної частини практичний психолог філії І-ІІ ступенів № 4 ЗЗСО І-ІІІ ст. № 3 Ковальова Лідія Сергіївна провела для гостей майстер-клас з виготовлення мандали – це техніка арт-терапії, яка поєднує в собі елементи психотерапії, енерготерапії, допомагає краще зрозуміти себе і проникнути в глибини своєї підсвідомості. Мандала-терапія – одне з найбільш сильних і ефективних засобів, який дає людині життєві сили, допомагає стати тим, ким людина є насправді.

Мандала-терапію в роботі з дітьми та дорослими використовують з метою корекціії емоційного стану, нормалізації поведінки; діагностики актуального настрою; вивчення групових взаємин; діагностики та корекції конкретної проблеми.

Тему «Використання лялькотерапії як напряму арт-терапії у корекційній роботі психолога» розкрила практичний психолог Охтирської ЗОШ І-ІІІ ст. № 11 Пось Вікторія Сергіївна, яка також провела майстер-клас по створенню ляльки-мотанки «Дзвіночок».

Таким чином, спільна робота працівників психологічної служби з різних куточків нашого регіону збагатила методичну скарбничку практичних психологів та соціальних педагогів, надихнула на використання у своїй діяльності нових методів роботи та зарядила позитивною енергією.