Хто не знає свого минулого, той не вартий майбутнього

         Вислів  відомого українського поета Максима Рильського став девізом «круглого столу» «Люби і знай свій рідний край» за участі вчителів історії, який відбувся 29 жовтня 2019 року на базі  закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів № 3 Тростянецької міської ради.

         У вступному слові керівник міського методичного об’єднання вчителів історії Шаповал Т.В. акцентувала увагу колег на важливості проведення заходу й наголосила, що учні мають цікавитися й знати історію свого рідного краю, а особливо тепер, коли в час змін у нашій державі, особливого значення набуває зміст таких понять як «патріотизм», «українська держава». Під час роботи  були обговорені теми: «Пам’ятки археології Тростянеччини», «Видатні постаті рідного краю», «Краєзнавча робота в школі: форми і методи», «Джерела вивчення історії рідного краю».

         Важливим моментом роботи «круглого столу» стали жваві дискусії не лише в контексті заслуханих доповідей, а й у напрямі подальших досліджень із мало вивчених проблем з історії Тростянеччини. Результатом цього стало створення вчителями історії творчої групи «Вивчення історії рідного краю в контексті історії України» з  метою популяризації  історії малої Батьківщини та укладання регіональної програми з історії рідного краю.

IMG-feb00862e36510c8fa6729ededfd3984-V

Зображення 1 з 7