Досліджувати завжди цікаво!

Одним із головних напрямів діяльності сучасної української школи є організація навчально-виховного процесу, яка забезпечує глибокі та міцні знання основ наук та формує в учнів уміння самостійно мислити, розвиває творчість та ініціативу. Важливу роль у цьому відіграє науково-дослідницька робота, зокрема з біології, як на уроках, так і в позакласній роботі. Учні, виконуючи дослідницьку роботу, удосконалюють свої знання, розвивають уміння, пов’язані з науковим пошуком.
22 жовтня 2020 року за співпраці Відділу освіти Тростянецької міської ради та Гетьманського національного природного парку відбувся науковий семінар-практикум на тему «Методичні рекомендації щодо підготовки учнів до олімпіади з біології».
Завідувач кафедрою біології людини та тварини природничо-географічного факультету Сумського державного педагогічного університету, кандидат біологічних наук та науковий співробітник Гетьманського національного природного парку Олександр Володимирович Говорун провів практичне заняття з учнями, під час якого учасники семінару мали змогу побачити процес препарування безхребетних тварин: рака, двох видів молюсків, равлика та провести його самостійно, а також закріпили знання з правил використання препарувальними інструментами та мікроскопом.
 Даний захід допоможе вчителям у проведенні лабораторних і практичних робіт та у підготовці учнів до участі у Всеукраїнських учнівських олімпіадах з біології.