Методичне об’єднання вихователів середніх та старших груп в ЗДО “Ромашка”

У садочку «Ромашка» 18 квітня 2019року відбулося методичне об’єднання для вихователів середніх та старших груп на тему: «Перші кроки впровадження освітньої програми «Впевнений старт», учасники якого мали змогу ознайомитися з різними формами роботи за програмою. Це програма якісного проживання дітьми 6 – го року життя, а не програма підготовки до школи .

Так, до «Ранкового кола» всіх педагогів запросила практичний психолог Погребнюк О.В., яка створила позитивну атмосферу і налаштувала на подальшу плідну роботу. Вихователь – методист Тарасенко О.І. запросила до «Спільного кола», де показала інтегровану діяльність з дітьми старшої групи «Сонечко» на тему: «Корисний раціон». Під час роботи діти переглянули мультфільм «Карлсон і Малиш», де з’ясували, що шкідливо вживати багато солодкого, а також під час дослідницької діяльності з чіпсами та солодкою газованою водою діти переконалися, що в ці продукти додаються хімічні барвники та приправи , які шкідливо впливають на наш організм.

Світлина від Відділ освіти Тростянецької міської ради.

З задоволенням малеча змагалася хто більше назве червоних (зелених) овочів та фруктів, грали в гру «Мікрофон», де розповідали всім людям планети про користь овочів та фруктів. А в кінці своєї діяльності діти малювали не традиційним методом – пуантилізм. На вологому папері залишала пуант – крапку… Крапля фарби переростає у салют пахощів.

Вихователь Назарова О.О. ознайомила учасників методичного об’єднання з програмою «Впевнений старт», яка спрямована на створення фундаменту успішності дитини в умовах Нової української школи. Для ефективного впровадження у роботі зі старшими дошкільниками програми «Впевнений старт» авторами розроблений повний комплект навчально – методичного забезпечення.

Під час практичної діяльності педагоги мали змогу пограти в ігри «Знаю і думаю», створювали «Мультибус».

Методичне обєднання закінчилося «Вечірнім колом», де учасники поділилися своїми враженнями.

Світлина від Відділ освіти Тростянецької міської ради.